"Set Server Color" not working...

While it isn't officially supported, we have many users who successfully run NewsBin under Linux with a Windows emulator (Wine is the most popular). This forum exists for you Linux guys to share your experience getting NewsBin running on Linux as well as report any strangeness that we may or may not be able to fix. DThor is the resident expert.

Moderators: Quade, dexter, newsraider, DThor

"Set Server Color" not working...

Postby Co6aka » Fri Jul 26, 2013 12:36 pm

Nuttin' happens when the button is clicked. (Ubuntu Raring, Wine 1.6 -- also happened with Wine 1.5)

Needs a DLL to be installed maybe? Or, how to set color manually in config file?
Co6aka
Active Participant
Active Participant
 
Posts: 64
Joined: Wed Nov 09, 2005 2:06 pm
Location: Sobachi Dom

Registered Newsbin User since: 04/12/05

Re: "Set Server Color" not working...

Postby kenr » Fri Jul 26, 2013 2:41 pm

I have same issue with the latest beta's, it used to work in the previous versions.
User avatar
kenr
Seasoned User
Seasoned User
 
Posts: 241
Joined: Wed Mar 27, 2002 6:14 am
Location: Galashiels

Registered Newsbin User since: 04/13/03

Re: "Set Server Color" not working...

Postby Quade » Fri Jul 26, 2013 6:44 pm

Working here under windows. You can set it manually in the NBI file too. It's using the standard windows color picker control.
User avatar
Quade
Eternal n00b
Eternal n00b
 
Posts: 42116
Joined: Sat May 19, 2001 12:41 am
Location: Virginia, US

Registered Newsbin User since: 10/24/97

Re: "Set Server Color" not working...

Postby Co6aka » Sun Jul 28, 2013 12:29 pm

FWIW, I found this on WineHQ: "commdlg, comdlg32 - Common Dialogs, such as color picker, font dialog, print dialog, open/save dialog, etc. It is safe to try native."
Gonna mess with using the native DLL and etc.

What's the [SECTION] and setting and so on in the .NBI for server color? (I un-installed Newsbin from my last remaining Winderz box so can't play with it there unless...)
Co6aka
Active Participant
Active Participant
 
Posts: 64
Joined: Wed Nov 09, 2005 2:06 pm
Location: Sobachi Dom

Registered Newsbin User since: 04/12/05

Re: "Set Server Color" not working...

Postby Quade » Sun Jul 28, 2013 1:09 pm

It would be in the per server section.

Color=15091509

You probably need to get the hex value of the color you want and convert to decimal I belive it's just RGB

0x00FF00AA - like that then converted to decimal.
User avatar
Quade
Eternal n00b
Eternal n00b
 
Posts: 42116
Joined: Sat May 19, 2001 12:41 am
Location: Virginia, US

Registered Newsbin User since: 10/24/97


Return to Linux

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest