server tab + download speed

Technical support and discussion of Newsbin Version 6 series.

server tab + download speed

Postby Kraton » Mon Feb 28, 2011 8:15 pm

I have two issues:

1. On the server tab have the options 'enable server', 'requires login' and 'use ssl+encrypted connections' a horizontal line through the characters. Everything functions correctly, but I don't understand why this is the case.

2. I have installed Newsbin on 2 pc's, but the download speed is faster on one pc.
Kraton
n00b
n00b
 
Posts: 9
Joined: Wed Jan 18, 2006 9:09 pm

Re: server tab + download speed

Postby Quade » Mon Feb 28, 2011 8:39 pm

1 - me either. Seems like some themes get that line.

2 - What's different about the PC's?
User avatar
Quade
Eternal n00b
Eternal n00b
 
Posts: 43669
Joined: Sat May 19, 2001 12:41 am
Location: Virginia, US

Registered Newsbin User since: 10/24/97

Re: server tab + download speed

Postby Kraton » Mon Feb 28, 2011 8:46 pm

The fast pc has windows server 2003 and the slower win 7 SP1 installed. The strange thing is that with version 5 it was the other way around. The hard disc of the fast pc is slower.
Both are connected to the same router.
Kraton
n00b
n00b
 
Posts: 9
Joined: Wed Jan 18, 2006 9:09 pm

Re: server tab + download speed

Postby DThor » Tue Mar 01, 2011 9:51 am

Things have changed a fair bit, so the reverse behaviour isn't necessarily a shocker, plus what you're downloading makes a big difference. For example, one or two part files like pics are phenomenally faster for me compared to v5. The IO process has been re-jigged so getting different results on different systems is expected. Throw in a different OS and other different hardware, all bets are off.

DT
V6 Troubleshooting FAQ . V6 docs. Usenet info at Usenet Tools. Thanks!
User avatar
DThor
Elite NewsBin User
Elite NewsBin User
 
Posts: 5943
Joined: Mon Jul 01, 2002 9:50 am

Registered Newsbin User since: 04/01/03


Return to V6 Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests