Pics sit in the d/l queue but don't d/l

Technical support and discussion of Newsbin Version 6 series.

Pics sit in the d/l queue but don't d/l

Postby dane » Wed May 16, 2018 11:22 am

Hi

I'm having a weird problem - using 6.80 build 5058 on a 64-bit windows 10 machine. If I'm try to d/l a block of pics from a newsgroup - say a.b.automobile.pictures - some, or all, of them may just stall in the queue showing no movement or network activity. If I delete them and try again to d/l, sometimes a few will but mostly not.

However, if I send them to the wish list, and then d/l them from there, they d/l quickly and completely. I've tried changing servers, reloading nb and adjusting network settings, but the only thing that seems to help is the wish list.

Any ideas?
DaDane
dane
Seasoned User
Seasoned User
 
Posts: 155
Joined: Sat Mar 26, 2005 7:47 pm

Registered Newsbin User since: 03/25/05

Re: Pics sit in the d/l queue but don't d/l

Postby Quade » Wed May 16, 2018 1:35 pm

There's a couple other reports of this. Dex and I are puzzled by this but trying to figure out what's going on.

I suspect a timing problem like when you add the file to the download list, they're not quite in the DB yet when the download code needs it. That would explain why a trip to the the list makes it work.

Might mean we'll need to do a 6.81 which isn't really that unusual. The odd versions seem to work better than the even.
User avatar
Quade
Eternal n00b
Eternal n00b
 
Posts: 43271
Joined: Sat May 19, 2001 12:41 am
Location: Virginia, US

Registered Newsbin User since: 10/24/97

Re: Pics sit in the d/l queue but don't d/l

Postby dane » Wed May 16, 2018 2:35 pm

Funny you should say timing - and that the file might not yet be in the db. I'm also finding that after I've loaded headers and chosen a group and clicked on "show posts" things behave as normal: the tab displays, the progress bar moves across the bottom of the window, the number of posts on the tab changes from 0 to the number of posts, and then after a little bit, the progress bar moves across the bottom of the window again, and the number in the tab increases.

In a group with a large number of posts to download, this can go on for some time.

DaDane
dane
Seasoned User
Seasoned User
 
Posts: 155
Joined: Sat Mar 26, 2005 7:47 pm

Registered Newsbin User since: 03/25/05

Re: Pics sit in the d/l queue but don't d/l

Postby dane » Wed May 16, 2018 3:13 pm

For what it's worth: retreated to rc 7 - no change. Then to rc3 (next one I had) - d/ls smooth as silk. Change somewhere in there has caused the problem.

Actually 6.80 RC3 Build 5035.
DaDane
dane
Seasoned User
Seasoned User
 
Posts: 155
Joined: Sat Mar 26, 2005 7:47 pm

Registered Newsbin User since: 03/25/05

Re: Pics sit in the d/l queue but don't d/l

Postby dane » Wed May 16, 2018 6:50 pm

If you can point me towards rc 4,5 & 6 I'd be willing to see if I can narrow it down to the specific one where the change occurred.

DaDane
dane
Seasoned User
Seasoned User
 
Posts: 155
Joined: Sat Mar 26, 2005 7:47 pm

Registered Newsbin User since: 03/25/05

Re: Pics sit in the d/l queue but don't d/l

Postby burningchr0me » Wed May 23, 2018 9:34 pm

Just wanted to add that I'm also having the issue with adding a block. If I remove from dl list and do them individually - either by double clicking each one or by holding enter down the list - then they download fine.
burningchr0me
n00b
n00b
 
Posts: 2
Joined: Sat Jul 12, 2003 12:12 am

Registered Newsbin User since: 05/11/03

Re: Pics sit in the d/l queue but don't d/l

Postby tuxlie » Sun Jun 24, 2018 6:51 am

I'm having this problem as well - block selecting agroup of picture seems to freeze everything
User avatar
tuxlie
n00b
n00b
 
Posts: 9
Joined: Fri Sep 19, 2014 3:31 am

Re: Pics sit in the d/l queue but don't d/l

Postby tuxlie » Sun Jun 24, 2018 7:13 am

going back to 6.73 solved my problem
User avatar
tuxlie
n00b
n00b
 
Posts: 9
Joined: Fri Sep 19, 2014 3:31 am

Re: Pics sit in the d/l queue but don't d/l

Postby dane » Wed Jun 27, 2018 9:54 pm

Hi Folks - I'm now using newsbin (64-bit) 6.81B2 - Build 5065 and it seems to be working smoothly. Give it a try; or try 6.81B3 which came out last week.

DaDane
dane
Seasoned User
Seasoned User
 
Posts: 155
Joined: Sat Mar 26, 2005 7:47 pm

Registered Newsbin User since: 03/25/05


Return to V6 Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 9 guests

cron