Filter Database Corruption?

This is the place to help test and discuss Version 6 Beta releases.

Filter Database Corruption?

Postby Lee Thompson » Wed Jun 30, 2021 4:37 pm

I am not sure when this exactly happened so I'm not sure if it was a particular beta update or not, I'm only posting this in case it happens to someone else.

I noticed when viewing groups, while the filters appeared in the dropdowns and so forth they didn't seem to be working properly.

The problem turned out to be my filters.db3 had gotten corrupted at some point (so newsbin's log claimed, I was actually able to open it in a sqlite database tool; but it was missing information). Since the *file* was actually readable, something caused data to be dropped from the file.

None of this is concrete or known enough to make this a bug report, it's more of a FYI.

I would like to ask that maybe among the other database files newsbin makes a backup of, filters.db3 should be one of them.

(For the devs: I do have the 'corrupted' db3 file still, I basically started a new one and redid all my filters and it's working well enough now.)
User avatar
Lee Thompson
Occasional Contributor
Occasional Contributor
 
Posts: 36
Joined: Tue Apr 01, 2003 8:11 pm

Registered Newsbin User since: 04/01/03

Re: Filter Database Corruption?

Postby Quade » Thu Jul 01, 2021 10:17 am

Newsbin doesn't back up DB files because they're supposed to be inherently robust. I can check to make sure the Filter DB is set for maximum protection though. It might be set for maximum speed which isn't as protected.

It's probably not a bad idea to backup the files in the base data-folder. I probably wouldn't backup any of the subfolders.
User avatar
Quade
Eternal n00b
Eternal n00b
 
Posts: 44273
Joined: Sat May 19, 2001 12:41 am
Location: Virginia, US

Registered Newsbin User since: 10/24/97


Return to Newsbin Version 6 Beta Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests