Error in Newsbin Premiumize Server

Technical support and discussion of Newsbin Version 6 series.

Error in Newsbin Premiumize Server

Postby aussiedean » Wed Dec 04, 2019 10:15 pm

Hi there,

i have recently been using Premiumize as a Usenet provider as well as other uses and I have asked the question in there support but not heard anything as yet but I'm getting this problem in the pic below. Have the latest version of Newsbin and have tried both SSL and port 119 with the same result.

Any ideas on where i could start?

https://imgur.com/a/gXi9fCP
User avatar
aussiedean
Occasional Contributor
Occasional Contributor
 
Posts: 48
Joined: Fri Dec 10, 2010 9:22 pm

Registered Newsbin User since: 12/12/10

Re: Error in Newsbin Premiumize Server

Postby Quade » Thu Dec 05, 2019 1:34 am

What happens if you try it without SSL? This is some sort of SSL error I think.

What have you put in for the address field?
User avatar
Quade
Eternal n00b
Eternal n00b
 
Posts: 43871
Joined: Sat May 19, 2001 12:41 am
Location: Virginia, US

Registered Newsbin User since: 10/24/97

Re: Error in Newsbin Premiumize Server

Postby aussiedean » Thu Dec 05, 2019 9:52 am

HI there .... changed to nil SSL and the same issue.

Server address is usenet.premiumize.me
User avatar
aussiedean
Occasional Contributor
Occasional Contributor
 
Posts: 48
Joined: Fri Dec 10, 2010 9:22 pm

Registered Newsbin User since: 12/12/10

Re: Error in Newsbin Premiumize Server

Postby Quade » Thu Dec 05, 2019 5:03 pm

I was able to connect to the server this morning. Not using SSL with the address of "usenet.premiumize.me" and the port set to 119.

"Read Zero bytes from Socket" isn't that unusual if the server is disconnecting the connection. Can you still download? Some servers will kill a connection after you've downloaded some number of bytes from it, forcing Newsbin to re-connect and continue the download.
User avatar
Quade
Eternal n00b
Eternal n00b
 
Posts: 43871
Joined: Sat May 19, 2001 12:41 am
Location: Virginia, US

Registered Newsbin User since: 10/24/97

Re: Error in Newsbin Premiumize Server

Postby aussiedean » Thu Dec 05, 2019 8:55 pm

Tried to download and it does seem to work downloading. I don't think the Premiumize service is that crash hot to be honest as opposed to a premium usenet provider like Usenet Server that I had previously. Thanks for trying anyway its probably nothing to do with your program.
User avatar
aussiedean
Occasional Contributor
Occasional Contributor
 
Posts: 48
Joined: Fri Dec 10, 2010 9:22 pm

Registered Newsbin User since: 12/12/10

Re: Error in Newsbin Premiumize Server

Postby aussiedean » Fri Dec 06, 2019 6:17 pm

Tried Grabbit and no errors, probably not as fancy as Newsbin with the logging.
User avatar
aussiedean
Occasional Contributor
Occasional Contributor
 
Posts: 48
Joined: Fri Dec 10, 2010 9:22 pm

Registered Newsbin User since: 12/12/10

Re: Error in Newsbin Premiumize Server

Postby Quade » Sat Dec 07, 2019 12:56 am

Yeah, I should suppress that error since a disconnect isn't a real error. I'll look into it.
User avatar
Quade
Eternal n00b
Eternal n00b
 
Posts: 43871
Joined: Sat May 19, 2001 12:41 am
Location: Virginia, US

Registered Newsbin User since: 10/24/97


Return to V6 Technical Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

cron